Anderen over coaching

Leren rekenen ...

Wat fijn dat je iemand om hulp kunt vragen! Zoals de ene persoon beter moet leren rekenen en rekenles krijgt, zo moet ik leren omgaan met mijn gedachten en gevoelens en hiervoor naar coaching. Het is prettig om te merken dat er meerdere mogelijkheden zijn waarvan je niet wist dat ze bestonden om met heftige gevoelens om te gaan. Door dicht bij me zelf te blijven en zelf te bepalen hoe ik zaken zie, merk ik dat ik rustiger in mijn werk sta. Daarbij is het leren accepteren dat dingen moeten groeien, of geleerd moeten worden één van de aspecten waarmee ik tijdens de coaching heb ervaren dat je het voor een groot deel zelf in de hand hebt. Hiervoor heeft de coaching mij de handvatten aangereikt!
Management Trainee, 26 jaar

Lift naar mijn gevoel

Sinds mijn coaching ben ik me niet alleen meer bewust van mijn patronen en gewoontes, maar heb ik een manier gevonden om hier daadwerkelijk aandacht aan te geven. Daarmee heb ik een begin gemaakt aan het doorbreken van mijn patronen en gewoontes én hier ook vervolgens keuzes in te maken.
“Emoties uitsluiten en doen wat ik denk dat mensen van mij verwachten…”, is verleden tijd! Ik heb mezelf ontdekt, weet veel meer wat ik wil en wie ik wil zijn. Daarbij hoort ook het aangeven van mijn grenzen. Daarmee probeer ik mijn omgeving te laten zien ‘wie ik werkelijk ben’. Mijn gedachten blijven niet alleen meer in mijn hoofd, maar nemen ‘de lift’ naar beneden, naar mijn gevoel.
Account Manager

Gek he?

In ons dagelijks leven en werk zijn we veel met ons hoofd bezig. Er gebeurt tegelijkertijd nog veel meer: in je lichaam, je spieren, je houding, je gevoel, je hart... Dankzij de coaching ga ik daar nu bewuster mee om en weet ik te luisteren naar mijn lijf en heb ik geleerd te schakelen tussen ratio en gevoel. Het leert me ontspannen, geeft harmonie en maakt dat ik beter slaap. Het zijn juist deze ingrediënten die mij de gehele dag door helpen: in mijn werk, mijn vrije tijd, overdag en 's nachts. Maar kwam ik daar eigenlijk voor? Ik dacht van niet, maar ondertussen zijn de leerpunten waarvoor ik kwam bijna allemaal geëlimineerd. Gek hè? Of niet?
Hoofd P&O

Je kunt het niet inkopen en hebben

Mindfulness is goed. Het heeft mij laten zien dat er ruimte zit tussen mijzelf en mijn denken, waarnemen, bewust-zijn. Met dat inzicht kun je keuzes maken. Met name of je meegaat met je automatismen, patronen, gedachten en of je je ermee identificeert. Het geeft je handvaten om bewuster te leven in het nu. Het heeft mij geleerd dat er verschil is tussen denken, voelen en willen. Laat de dingen die je doet vooral aansluiten bij je willen.
Van een controlegericht, opgeveerd en geladen leven, naar leven met keuzevrijheid tussen doen en zijn. En zijn betekent niet dat je niets meer doet of geen controle meer wilt. Juist niet, maar je gaat anders met de lasten en de lusten in het leven om. Ik ben me gaan realiseren dat ik mijzelf ben, dat ik als mijzelf reageer en emoties, gevoelens en gedachten heb bij de lusten en lasten van het leven.
Met dank aan professional en topcoach Marc Hijkoop. Mindfulness moet je trainen. Dus je moet het willen. Je kunt het niet inkopen en hebben. Mindful moet je zijn. En ik voel me rijk met een levenlang de mogelijkheid om daarin te groeien en te genieten!
CVDH

Ik kan weer lachten en een grapje maken

Door mijn baas naar een coachingtraject gestuurd. Ik ben daar met de gedachten: “is dit wel nodig er valt toch niets meer te veranderen” naar toe gegaan. Nou dat heb ik geweten, ik wist niet wat me allemaal dwars zat, maar er is dankzij de coaching heel veel veranderd in mijn leven zowel prive als zakelijk. Ik ben er nog niet, maar ik ben al een heel eind op de goede weg naar daar waar ik wil zijn: zelfverzekerd, daadkrachtig, mijn grenzen aangeven en wat heel belangrijk is positiever in het leven staan. Ik kan weer lachen en een grapje maken. Ik geef negatieve gedachten wel aandacht maar stop ze daarna in het hokje “onzin”, want over gaan deze gedachten nooit, maar ik kan er nu mee omgaan dit heb ik dankzij de coachinggesprekken met de coach van Essentioneel heel goed aangeleerd.
Sylvia

Coaching zette mij weer op het goede spoor

Na een burn-out ging ik weer vol goede moed aan het werk. Maar alles wat ik aanpakte was energieverslindend en zonder gewenst resultaat. Coaching van Essentioneel heeft mij geholpen de oorzaken daarvan te achterhalen.
Ik heb geleerd om niet alleen ‘in mijn hoofd te blijven zitten’, maar ook af te dalen naar mijn gevoel en me bewust te zijn van de effecten daarvan. Mijzelf af en toe van afstand bekijken bleek de sleutel te zijn voor het gericht inzetten van mijn energie. Resultaat: wat ik wil lukt en ik ga weer met plezier naar mijn werk. De coachingssessies waren vaak confronterend, maar altijd eerlijk en met respect voor mijn persoon. En..... we hebben ook nog veel gelachen.
Medewerkster op afdeling Communicatie

Omgaan met gedachten

Gedachten komen de hele dag continu in je hoofd op. Marc leerde mij dat je niet met al die gedachten iets hoeft te doen. Dat je de goede gedachten van de slechte kunt onderscheiden. Dat je die slechte gedachten vervolgens gewoon kunt uitschakelen, net als een tv programma. Door dit toe te passen, ging ik me veel lekkerder voelen. Ik kwam erachter wat ik echt wilde en ging mijn droom om sportverslaggever te worden achterna.
Inmiddels sportverslaggever

Evenwicht tussen hoofd, hart en buik

De coaching door de coach van Essentioneel heeft mij het evenwicht tussen hoofd, hart en buik gebracht. Dat leidde tot rust, inzicht en resultaten. Voor mij het belangrijkst: Het in contact blijven met mijn gevoel!
Adviseur

Meer naar mijn lichaam luisteren

De reden dat ik bij Essentioneel terecht ben gekomen is dat ik na een lange intensieve periode van 2 jaar met zeer veel reisuren tussen veel verschillende werklocaties (waar onder een aantal zeer lastige) mijn regelmaat en structuur langzaam verloren ben.
Dit is mij overkomen omdat ik in deze tijd de signalen uit mijn lichaam negeerde en gewoon door ging ten koste van alles, ondanks waarschuwingen uit mijn directe omgeving. Met als gevolg dat ik in de eindfase overal branden stond te blussen en mijn lichaam ging protesteren (zweetaanvallen / hoodpijnen) en mijn zelfvertrouwen uiteindelijk nihil was geworden.
Na advies van bedrijfsarts en huisarts heb ik een periode van rust genomen. Tijdens deze periode heb ik veel gefietst en nagedacht maar ik kwam niet tot rust omdat ik mezelf allerlei zaken bleef verwijten.(Had ik maar dit ......... of had ik maar dat ...........of had ik maar zus ............. )
In overleg met mijn werkgever heb ik met een afspraak met de coach gemaakt (achteraf hoor je dat er meer mensen bij Essentioneel komen). Een van de eerste dingen wat ik leerde is "meer naar je lichaam luisteren" en "meer aan jezelf denken" en daarna te handelen.
Ik moet zeggen dat de eerste geprekken intensief waren maar dat het zelfvertrouwen per week groeide en uiteindelijk geheel is teruggekomen. Ik zie mijn toekomst weer gestructureerd en vol zelfvertrouwen tegemoet!!!!!
Projectleider 

Naar boven