Wat levert het op

Hoofd leegmaken

Bedrijfsmindfulness traint de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Door vaker je aandacht te sturen, leer je anders naar je gedachten te kijken. Je neemt meer afstand van je gedachten. Je hoofd voelt een stuk leger. Je laat je niet meer afleiden door allerlei gedachten over het verleden en de toekomst. Je bent volledig in het moment

Relaxen tijdens je werk

Bedrijfsmindfulness zorgt voor een ontspanning in je werk en sommige mensen kunnen zich zelfs uiteindelijk opladen door hun werk. Bedenk maar eens hoe relaxed het zou zijn als je rustig en geconcentreerd aan een verslag zou kunnen werken, als je verder niet afgeleid werd.

Stress veroorzakers

Maar wat gebeurt er: je gedachten dwalen constant af; naar de toekomst: het volgende telefoontje, vergadering en de was die thuis te wachten ligt. Of je blijft hangen in gedachten over een opmerking van een collega in de vergadering van gisteren. Je raakt afgeleid en je verslag komt niet klaar.

Fout, ik dwaal af

Door Bedrijfsmindfulness leer je niet gedachten stop te zetten, want dat kan helemaal niet. Wat je leert is om je gedachten waar te nemen, maar er geen aandacht en/of oordeel over te hebben.

Kortom: door in het moment te werken, doe je meer in dezelfde tijd, kun je beter met stress omgaan, krijg je meer plezier in je werk en ontspan je makkelijker! Dit heeft voordelen voor zowel de medewerkers als de organisatie.

Naar boven