Coaching

Mindfulness wordt meer en meer gezien als een uitstekend instrument om gedragsverandering te ontwikkelen. Kennis en vaardigheden zijn soms niet voldoende. Met mindfulness krijg je veel meer zicht op de onderliggende gedachtepatronen die het ongewenste gedrag creëren.

Lees meer over:

Voor wie

 • heb je last van werkdruk
 • wil je mee zelfvertrouwen
 • ga je als het moeilijk wordt, afleiding zoeken of word je passief
 • weet je je geen raad met je emoties
 • heb je moeite om nee te zeggen
 • neem je je grenzen niet serieus?
 • denk je bij nieuwe dingen dat je het niet kan
 • heb je concentratieproblemen?
 • heb je het idee dat er meer in je zit dan er uitkomt op je werk?

Heb je één of meerdere vragen met ‘ja’ beantwoord, dan kan de coaching met Bedrijfsmindfulness je helpen. In de individuele coachingsgesprekken ga je de belemmeringen herkennen en analyseren.
Je leert deze belemmeringen los te laten, zodat je weer volop gebruik maakt van je eigen potentieel, kwaliteiten en energie. Je gaat weer leven in plaats van over-leven.

Werkwijze

Samen met de coach ga je in op concrete werksituaties en worden belemmeringen zichtbaar. Vaak liggen de oorzaken in beperkende gedachten (bijvoorbeeld: ‘Ik ben niet goed genoeg voor deze functie’, of ‘ik moet presteren’).
De coaching is niet: ‘je moet gewoon anders denken’, want dat is veelal makkelijker gezegd dan gedaan. Stap-voor-stap leer je met je bedrijfsmindfulness hoe je je minder door deze overtuigingen kunt laten beheersen. De coaching richt zich dus niet alleen op ‘wat je wilt doen’, maar vooral op ‘hoe je dat kan bereiken’.
Gaat het alleen over gedachten? Nee, zeker niet, de coaching richt zich op een effectieve balans tussen denken en voelen. Je krijgt praktische handvatten om met je gedachten en gevoelens om te gaan. Je plaatst je gedachten en gevoelens in het juiste perspectief, zodat je vanuit uw essentie gaat functioneren. Jij neemt de leiding!

Deze inzichten en ontwikkelingen zijn direct toepasbaar en vertaalt je naar concrete acties op je werk. Je ontwikkeling is direct zichtbaar, praktisch en concreet. Je creëert daadwerkelijk een evenwicht tussen bijvoorbeeld je betrokkenheid bij de organisatie en je eigen grenzen! Tussen de gesprekken oefen je elke dag met de bedrijfsmindfulness oefeningen (ca 15 minuten).
Door de coaching van leer je indien nodig vaardigheden die je ontwikkeling ondersteunen, zoals time management, communicatieve en/ of leidinggevende vaardigheden.

Resultaten

Je werkt weer vanuit uw eigen kracht en energie. Je bent ontspannen, doelgerichter en productiever. Je krijgt plezier in je werk. Positief voor jezelf én voor de organisatie waarvoor je werkt. Je hebt niet een eenmalig trucje geleerd, maar je hebt inzichten en handvatten gekregen die je op vele andere processen kunt toepassen. Een blijvende ontwikkeling, zodat je ook in de toekomst spannende en uitdagende situaties aankunt.

Data en locatie

Een gemiddeld traject omvat tussen de zes en acht gesprekken. In een vrijblijvend intakegesprek worden de mogelijkheden en investering verder toegelicht.

Onze visie is dat coaching niet op lokatie van de werkplek moet plaatsvinden. Door ook fysieke afstand van de werkplek is het gemakkelijker om met andere ogen naar je functioneren te kijken.
Essentioneel beschikt over coachingsruimte in:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Utrecht

In overleg zijn ook andere lokaties mogelijk, hiervoor gelden specifieke afspraken voor reistijd en reiskosten.

Naar boven