Wat is Bedrijfsmindfulness

Met Bedrijfsmindfulness leer je met aandacht en focus te werken in het nu. Je ontwikkelt een open en accepterende houding waarbij je opmerkzaam bent op wat je denkt, voelt en ervaart. In het nu blijven. Dat helpt!

De essentie is nu 

Veel van onze gedachtespinsels gaan of over het verleden of over de toekomst. Terugdenken aan wat geweest is of zorgen maken over wat nog moet komen is vaak onnodig en levert stress op. Met Bedrijfsmindfulness train je jezelf om niet te gaan nadenken over al die gedachten, maar je aandacht daar te houden waar je wilt, in het nu.
Je bent daardoor beter in staat te concentreren en te focussen. Je gaat beter met je tijd om. Je werkt effectiever en efficiënter. Dus met minder energie en minder stress meer bereiken.

Verleden of toekomst

Veel van de gedachtenspinsels gaan of over het verleden of over de toekomst:

  • Ik moet de uitnodigingen versturen voor de bijeenkomst van donderdag
  • Wat bedoelde hij nou met die rot opmerking daarnet
  • Ach wat ging die vergadering van vanochtend slecht
  • Leuk hoor dit project, maar dit kan ik toch helemaal niet
  • Ik moet zo de kinderen ophalen, maar ik moet ook dit nog afmaken
  • Straks die presentatie, als ik maar niet vergeet wat ik moet zeggen
  • Help, met deze file ga ik er niet eens op tijd komen

Hersenspinsels, herkenbaar?

Een voorbeeld: Je bent met een belangrijke email bezig, maar je gedachten zijn bij een ander project dat je vandaag ook nog af wilt afmaken. En die slechte vergadering van net spookt ook nog door je hoofd …… Wat kost het een energie om zo’n mail af te maken en wat kan het met Bedrijfsmindfulness effectiever en efficienter! Je leert de irritaties over de vergadering een plaats te geven, je weet dat je vanmiddag verder gaat werken aan het andere project en focust je nu alleen op deze mail, binnen de kortst mogelijke tijd heb je een prachtige mail afgeleverd.

Hoe train je Bedrijfsmindfulness?

Bedrijfsmindfulness train je door verschillende oefeningen. De oefeningen zijn slechts een middel. Het doel is om tijdens je werk ‘mindful’ aanwezig te zijn, aanwezig te zijn in het hier-en-nu, zonder stress! Oefen bijvoorbeeld eens 3 minuten in het nu.

Naar boven